Avui dia, són moltes les empreses que se serveixen de l’àmplia oferta de productes empresarials (software enllaunat) existent en el mercat per a ser més eficients i obtenir majors rendiments. Petites i grans empreses, diferents departaments i una eina que els permeti una millor gestió del negoci.

En molts casos, aquestes aplicacions poden ser suficients, però quan necessitem un nivell d’optimització major, solen quedar-se curtes. Cal tenir en compte que han estat creades per a cobrir necessitats generals d’un sector concret. Però, fins i tot dins del mateix sector, cada empresa és diferent.

Quan les necessitats són més específiques, es recomana invertir en el desenvolupament d’un software a mida. Però, quina és la diferència?

Els software a mida són eines adaptades a cada projecte, que tenen en compte els procediments de l’empresa, la quantitat d’usuaris, les comunicacions i transaccions que es realitzen i altres particularitats del negoci. Concentra els recursos en punts clau. Proporcionen gran flexibilitat, personalització i una millora contínua, adaptada al temps i l’evolució del projecte. A més de brindar una gestió absoluta de les prioritats necessàries perquè l’empresa pugui progressar.

Exemples de desenvolupament de software a mida

En realitat, qualsevol activitat o tasca que es realitzi en una empresa pot ser un motiu per a desenvolupar un software a mida. Aquí et deixem alguns exemples d’aplicacions que hem desenvolupat a Click-IT i els seus beneficis:

1. Eines per a la gestió del personal

Sistemes que permeten a l’empresa gestionar informació dels empleats, com són les nòmines o els calendaris laborals. Amb aquest últim pots coordinar els torns de treball per departaments i equips, sol·licitar dies lliures o gestionar baixes i absències.

No sols optimitza el treball dels responsables, també ofereix informació als treballadors i evita l’enviament infinit d’emails. Així mateix, ajudarà a la planificació dels equips, que podran gestionar tasques i temps que puguin afectar els seus companys.

2. Eines per a la gestió comercial

Prendre les decisions correctes al llarg del procés i control de vendes depèn en la seva majoria de la quantitat d’informació amb la qual es compta. Analitzar i visualitzar la gran quantitat de dades es converteix en una àrdua tasca, per això és tremendament beneficiós comptar amb una aplicació que pugui presentar-te, de manera molt visual i amb només un clic, informació com els marges de l’empresa o el compliment dels objectius per part dels teus comercials.

3. Software de gestió de magatzems

El mercat està ple d’aplicacions que ajuden a gestionar i controlar el teu magatzem i inventari, però quan no cobreixen totes les necessitats, es pot recórrer a una aplicació 100% desenvolupada o es poden fer integracions al software actual. Traçabilitat de l’stock, automatitzacions en la cadena de producció, gestió d’inventaris o assegurar un correcte etiquetatge són algunes de les funcionalitats que poden desenvolupar-se a mida.

4. Eines per l’atenció als clients

Existeixen moltes empreses que ofereixen atenció telefònica als seus clients. En aquests casos, oferir un servei de qualitat i resoldre una petició o incidència de manera eficient pot marcar la diferència entre fidelitzar a un client o perdre’l. Per això, vam crear una eina que ajuda als equips a l’hora d’oferir un bon servei. Amb ella, poden administrar dades dels clients, conèixer i analitzar detalladament el que necessiten, resoldre la petició en el menor temps possible, escalar-la si és necessari i fer un seguiment exhaustiu de tot el procediment, mantenint al client informat.

Ara bé, de res serveix desenvolupar un software a mida si no invertirem en manteniment. És una de les fases del Cicle de vida del desenvolupament d’un software i moltes empreses semblen obviar la seva importància. Com ja hem comentat, un dels beneficis d’aquesta mena de sistemes és la capacitat d’evolucionar en funció de les noves necessitats de l’empresa i les noves circumstàncies que vagin sorgint. Però són moltes les empreses que contracten el producte i, una vegada finalitzat, mai més inverteixen en ell. Fes-te un favor com a empresa i no cometis aquest error. El desenvolupament d’un software a mida ha de veure’s com una inversió que, gestionada de manera correcta, proporciona un gran retorn a l’empresa.

A Click-IT comptem amb un equip especialitzat en diferents tecnologies i plataformes, capaços de desenvolupar software íntegrament adaptat a les necessitats del teu negoci. Servint-se de metodologies agile i amb una bona planificació, prepararem un producte amb vista a futures ampliacions i millores.

Però si per contra decideixes utilitzar un software de tercers, comptem amb àmplia experiència utilitzant les seves APIs, expandint les seves funcionalitats i adaptant-lo a les particularitats de l’empresa. No ho dubtis, contacta’ns!