Confondre els termes és molt comú, sonen semblança i s’utilitzen a vegades sense distinció. Error! Totes dues plataformes digitals tenen propòsits i funcions específiques, destinades a cobrir necessitats molt diferents.

La decisió de desenvolupar una d’aquestes dependrà del fet que coneguis les seves diferències. Comencem!

Informativa vs Interactiva

És la principal diferència. Un lloc web és una col·lecció de pàgines estàtiques, entrellaçades normalment entre elles, amb l’objectiu de proporcionar a l’usuari informació: història d’una empresa, productes/serveis que ofereix, formes de contacte, blog corporatiu, etc. Un exemple seria el lloc d’un bufet d’advocats, on pots conèixer quins serveis ofereixen.

Per contra, una aplicació web cerca la interacció de l’usuari per a complir el seu objectiu. Són dinàmiques i funcionen com a aplicacions d’escriptori, no requereix una descàrrega i instal·lació. Un exemple clar és Netflix, aplicació per a veure sèries i pel·lícules.  

Dins d’un lloc web podem trobar una aplicació web, per exemple, en el cas de la web d’un banc, on pots trobar informació sobre l’entitat i un portal d’accés per als clients, per a guardar o actualitzar les seves dades i realitzar diverses accions.

Tecnologies necessàries

Un lloc web no deixa de ser un document HTML, que pot incloure CSS, JavaScript, imatges i vídeos. No necessàriament requereix d’una base de dades.

No obstant això, una aplicació web necessita, a més, de llenguatges de programació com Python o PHP, llibreries, frameworks com Django, servidors de bases de dades i equilibradors de càrrega.

La inversió

Com que les funcions, la interfície i la interacció d’una aplicació són més àmplies, requereixen d’una lògica més complexa. El nombre d’equips implicats per a desenvolupar-la serà major, involucrant a diversos professionals. No necessàriament implica un cost major, però sí una inversió de temps considerable que has de tenir en compte.

Aplicació web vs website

Ahora, quan hauries d’escollir l’una o l’altra?

És simple, dependrà de les exigències del projecte. Hauràs de valorar quins objectius vols aconseguir, el cost econòmic, els recursos i el temps del qual es disposa, quines necessitats tenen els teus usuaris i quines funcionalitats es requereixen per a cobrir-les. 

A vegades, moltes empreses decideixen començar per un lloc web estàtic, amb què compleixen els seus objectius comercials i de màrqueting. Però, si estàs valorant aquesta opció amb la possibilitat d’afegir més endavant la funcionalitat d’una aplicació web, hauries de començar a planificar-ho. 

En Click-IT comptem amb un equip de desenvolupadors amb experiència en la creació de tots dos. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a impulsar el teu projecte! 🚀