MINISTERI DE LA PRESIDÈNCIA, JUSTÍCIA I RELACIONS AMB LES CORTS

El Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts és l’ens encarregat de coordinar diversos assumptes de rellevància constitucional, desenvolupar el programa legislatiu i donar suport a la Presidència de Govern, entre altres responsabilitats.

Una de les seves funcions principals és lassistència a les Comissions Delegades del Govern ia la comissió General de Secretaris dEstat, així com les coordinacions interministerials.

Com a part de l’assignació rotativa de la Presidència del Consell de la Unió Europea (PEUE), el 2023 es va establir que aquesta presidència fos assumida per Espanya. Per tant, durant 6 mesos, el nostre país va ser l’encarregat de gestionar les tasques pròpies d’aquest Consell. Una de les principals va consistir a presidir les reunions entre estats membres per garantir la continuïtat dels treballs de la UE.

Panoràmica de cimera de la PEUE a Espanya 2023

Davant d’aquesta designació, el Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts va publicar la licitació per al servei d’assistència tècnica de les reunions de la PEUE, que ens va ser adjudicada.

El projecte

El projecte va consistir a encarregar-nos de l’assistència tècnica de les 27 reunions programades des del juny fins al novembre del 2023.

Per preparar-lo, es va realitzar prèviament un projecte avançat, visitant tots els espais on tindrien lloc les reunions. Un total de 22 localitzacions a tot Espanya, inclosos Madrid, Vigo, Valladolid, Logronyo, Bilbao, Les Palmes de Gran Canària, Santander, Toledo, Cadis, Còrdova, Santiago de Compostel·la, Saragossa, Barcelona, Càceres, Múrcia, Granada, València, Lleó, Palma, Sevilla, Gijón i Pamplona.

Les tasques associades al projecte van ser les següents:

 • Assessorament tècnic en la definició i el projecte d’avançada.
 • Auditoria dels equips, tecnologia i instrumentació quant a posicionament i funcionament de tot allò definit en els projectes i aprovat en les avançades.
 • Control i auditoria per assegurar l’exercici de totes les xarxes i connexions.
 • Comprovació i supervisió del servei de comunicacions i dels serveis audiovisuals.
 • Verificació de l’accés i del funcionament de suport TI (impressores, PC i altres equips).
 • Desenvolupament i gestió de l’app establert per a la gestió d’incidències.
 • Assessorament tècnic in situ per gestionar els canvis que sorgissin.
 • Elaboració de la memòria d‟actuacions, classificació dels esdeveniments i informes d‟eventualitats.
 • Beneficis obtinguts

  La solució proporcionada per Click-IT per donar suport durant la Presidència del Consell de la Unió Europea (PEUE), ha garantit el correcte dimensionament de totes les xarxes i connexions durant la cimera, optimitzant els recursos disponibles, per aconseguir un control eficient a nivell tècnic.

  Gràcies a l’experiència acumulada i el treball en equip amb la Unitat de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions del Ministeri, totes les reunions dels cims es van desenvolupar amb èxit.

  A nivell de visibilitat, que la Presidència del Consell de la Unió Europea (PEUE) fos assumida per Espanya va donar oportunitat de reforçar la identitat, promoure la cultura, tradicions i valors davant d’altres països membres de la Unió Europea. Aquesta contribució ha enfortit la imatge de la marca Espanya com un gran amfitrió, consolidant la seva posició i prestigi a nivell europeu i internacional.

  Consulta la seva web aquí.